מזל טוב לדר' שלמה גוזמן על זכיה בפרס בהט

דר' שלמה גוזמן-כרמלי  זכה במענק בהט של אוניברסיטת חיפה על ספרו "מפגשים מסביב לטקסט, עיונים אתנוגרפיים בטקסטואליות היהודית".

מענק בהט של הוצאת הספרים של אוניברסיטת חיפה והקרן על שם פרופ' יעקב בהט מוענק מידי שנה לכתב-יד עיוני, מקורי ואיכותי, בשפה העברית אשר לא פורסם בבמות אחרות, ואשר יש בו עניין לציבור הרחב.

ספרו של כרמלי-גוזמן "מפגשים מסביב לטקסט, עיונים אתנוגרפיים בטקסטואליות היהודית" בוחן את "הטקסטואליות היהודית"' כלומר, את הפנייה לטקסט ואת השימוש והמשמעות הסמלית המיוחסת לטקסט הדתי , בחמש זירות של תרבות יהודית בת זמננו.

באמצעות עבודת שדה בקהילות ובמפגשים חברתיים שבהן נערכו מפגשים של לימוד, תפילה, ריפוי, הופעה וגיבוש קהילתי שבמסגרתן נעשה שימוש בטקסט דתי כתוב, מתאר המחקר כיצד, מחד גיסא, יוצר המפגש עם הטקסט תרבויות יהודיות; ומאידך גיסא, כיצד מתחדשת ומתקיימת תרבות יהודית בעת מפגשים עם טקסטים, פעמים תוך ויכוח איתם. חמש זירות המחקר הן: כולל הפועל בישיבה חרדית השייכת לזרם הליטאי; ישיבה חילונית; ישיבת מקובלים ספרדית; בית המדרש למספרי סיפורים הפועל במסגרת בית מדרש פלורליסטי וחסידות חרדית מתבדלת. זירות אלה,הנטועות בהקשרים תרבותיים, חברתיים ופוליטיים שונים זה מזה עד מאוד, ממחישות את המציאות היהודית הרב-תרבותית בישראל.

בספר נידונים ההיבטים השונים של  הטקסטואליות היהודית, ומוסבר כיצד מחקרה יכול לתרום להבנה טובה יותר של תפקידם של כתבי קודש בעולמנו החברתי.

כל הכבוד! גאים בך!