דר' מיכל פגיס

משרד:
שעות קבלה:

ביוגרפיה

מיכל פגיס הצטרפה לסגל הבכיר במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר אילן ב-2013. היא סיימה דוקטורט באוניברסיטת שיקגו והייתה עמיתת מרטין בובר באוניברסיטה העברית. תחומי ההתמחות שלה כוללים מיקרו-סוציולוגיה, סוציולוגיה של התרבות וסוציולוגיה של הדת. היא חוקרת את הפופולריות של טכניקות של שינוי ושיפור עצמי בתרבות העכשווית, והקשר בין רוחניות לעולם הפסיכולוגיה המערבית. בין מחקריה, אתנוגרפיה של תרגול מדיטציית ויאפסאנה, אתנוגרפיה של האימון לחיים (קואצ'ינג), מחקר איכותני של מלווים רוחניים בבתי חולים בישראל, מחקר על מיתוג עצמי (self-branding), ומחקר על הכניסה של פסיכולוגיה פופולרית לתוך החברה החרדית אשר זכה לאחרונה במענק מהקרן הלאומית למדעים (יחד עם ניסים לאון). ספרה החדש,  “Inward: Vipassana meditation and the Embodiment of the Self” עומד לצאת לאור בהוצאת אוניברסיטת שיקגו.

מחקר

תחומי מחקר:
  • פסיכולוגיה חברתית של העצמי
  • אינטרקציה סימבולית
  • סוציולוגיה של הדת והתרבות
  • תאוריות חברתיות
  • פסיכולוגיה חברתית של אימון (קואצ'ינג)

קורות חיים

קורות חיים: