שלחו לחבר

דוא"ל
nettafel1@gmail.com
ביוגרפיה

דוקטורנטית, מלגאית נשיא. בוגרת תואר ראשון בהצטיינות בבלשנות אנגלית וחטיבה במדעי ההתנהגות באוניברסיטת בן גוריון, ותואר שני בהצטיינות בתוכנית למחקר תרבות הילד והנוער באוניברסיטת תל-אביב.

עוסקת בחקר הזיקה שבין טכנולוגיה לבין אידיאולוגיה. במחקר התזה עסקה בקשר שבין בריאות ושידוכים בחברה החרדית, בתפקידן החברתי-תרבותי של הבדיקות הגנטיות של ארגון הבריאות החרדי 'דור ישרים' ובתרומתן לשימור דפוסים חברתיים-תרבותיים מסורתיים.

מתמקדת במחקר אתנוגרפי המתבצע בבית חולים חרדי-קהילתי המנוהל על פי עקרונות המסורת וההלכה היהודית. מנסה להתחקות אחר תהליכי גיוסם ורתימתם של אמצעים ופרקטיקות רפואיות לשם מימוש ושימור ערכים, תפיסות ופרקטיקות חברתיות ותרבותית - תהליכים אותם מציעה לכנות 'מדיקולטוריזציה'.

שם הצעת המחקר: מדיקוּלטוּריזציה: פרקטיקה וטכנולוגיה רפואית מתקדמת ואידיאולוגיה תרבותית מסורתית בבית החולים החרדי 'מעייני הישועה'

מבצעת את מחקר הדוקטורט בהנחייתם של פרופ' נסים ליאון וד"ר דוד רייר.

תאריך עדכון אחרון : 24/06/2020