ד"ר הגר חג'ג'- ברגר

דוא"ל
hagarhazazberger@gmail.com
    ביוגרפיה

הגר אנתרופולוגית. מתמחה באנתרופולוגיה פסיכולוגית. מחקריה עוסקים בהיבטים תרבותיים של הנפש והעצמי, מרחב , רגשות, משמעות, ופוסטמודרניזם.

תואר ד"ר מהאוניברסיטה העברית. במחקרה הקודם בחנה את ההיבטים התרבותיים והחברתיים של מחאת האוהלים בקיץ 2011 ואת השפעת מרחב המחאה על עיצוב תפיסת העצמי וחיפוש המשמעות של שוכני המאהל, תוך אימוץ מבט ביקורתי על קטגוריות תרבותיות וחברתיות.

מחקרה הנוכחי מתמקד במבודדי/ות הקורונה ובוחן את חווית המבודדים והמבודדות במרחב של בידוד כפוי בשל חשש מחשיפה לנגיף .

שני מחקרים אלו נעשו בכלי מתודולוגי שנקרא אתנוגרפיה בהולה, מושג אותו טבעה הגר בעבודת הדוקטורט שלה.

הגר מייסדת ועומדת בראש הקהילה האנתרופולוגית הפסיכולוגית בישראל, מרצה באוניברסיטה העברית, מכללת רופין, המכללה למינהל  ופוסט דוקטורנטית במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בר אילן, בהנחייתה של פרופ' טובה גמליאל מהחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה.

קורות חיים

תאריך עדכון אחרון : 04/11/2020