אודות המחלקה

הלימודים במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה מיועדים להקנות לתלמידים כלים שיאפשרו להם להכיר, להבין ולחקור תופעות חברתיות מורכבות.

מזה מספר שנים, המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה מדורגת בין המובילות בישראל ולפי דירוג שנכיי בין מאה המחלקות לסוציולוגיה המובילות בעולם. המרצים שלנו הם בעלי שם ויוקרה בתחומי מחקרם אך בו זמנית הם משקיעים מאמץ רב בהוראה והנחיית התלמידים. הם זוכים מדי שנה בפרסי הצטיינות בהוראה מטעם האוניברסיטה.

תכנית הלימודים מציעה מגוון רחב של קורסים וסמינרים הנוגעים בכל ההיבטים החשובים של חיי חברה, כולל משפחה, דת, ריבוד אתנו-לאומי, הגירה, בריאות, ארגונים, מגדר ועוד. לאחרונה פותחו קורסים חדשים בנושאי תרבות דיגיטלית ועולם הסייבר המשקפים את המציאות המשתנה במאה ה-21. התכנים האלה מהווים חלק מהתמחות שלנו בסוציולוגיה תרבותית: בשנת 2019 נפתח מרכז חדש בשיתוף עם תכנית ללימודי פרשנות ותרבות (ראו מדור מרכזים ומכונים).

המחלקה מעניקה תואר ראשון (B.A), תואר שני (M.A) ודוקטורט (Ph.D).

הלימודים לתואר ראשון מיועדים להקנות ידע נרחב, להציג את בעיות היסוד בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ולטפח מודעות חברתית ויכולת חשיבה ביקורתית. בנוסף, לימודי התואר הראשון מכשירים את התלמידים לקראת לימודים לתארים מתקדמים בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ובמדעי חברה אחרים.

לימודי התואר השני במחלקה נועדו לצייד את התלמידים במיומנויות מחקר וניתוח, ולהעמיק את ידיעותיהם תוך התמקדות באחת משלוש מגמות התמחות: לימודים מתקדמים בחברה ותרבות, פסיכולוגיה חברתית, וסוציולוגיה של ארגונים. כמו כן, המחלקה מציעה תוכנית מ.א. בייעוץ ארגוני.

תוכנית הדוקטורט במחלקה מקנה ידע מדעי וכלי עבודה בסוציולוגיה ו/או אנתרופולוגיה הנדרשים ליצירה עצמאית וביקורתית של ידע מדעי חדש.