המגמה ליעוץ ארגוני

להרשמה

למה ללמוד במגמה ליעוץ ארגוני אצלנו?

המגמה ליעוץ ארגוני בתוכנית לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה נשענת על ההכרה בכך שארגונים הם עולמות חברתיים סבוכים. יכולתם לעמוד בתביעות שוק גוברות, בתחרות גלובלית, בתנאים של אי ודאות כלכלית ופיננסית ובשינויים טכנולוגיים תלויה במידה רבה בדינמיקה החברתית האופיינית להם ובמערכות היחסים בתוכם. כמו כן, בשנים האחרונות גוברת הקריאה לארגונים לפתח רגישות להשלכות של פעולותיהם ולנהוג מתוך אחריות חברתית. יועצות ויועצים ארגוניים נדרשים אם כן לא רק להכיר במורכבות החברתית של החיים בארגונים, אלא לפתח מיומנויות של ניתוח המורכבות הזאת, של זיהוי הכוחות המעצבים אותה ושל הערכת השלכותיה.    

ערך מוסף ייחודי בתחום היעוץ הארגוני

המגמה ליעוץ ארגוני בתוכנית לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה מעניקה כלים של ניתוח התהליכים החברתיים והתרבותיים המאפיינים ארגונים לצד כלים מעשיים הנוגעים לניהול התהליך הייעוצי במגוון רחב של ארגונים כמו ארגוני היי-טק, ארגוני שירות, ארגונים במגזר הציבורי, ארגונים אלטרנטיביים וארגונים ללא כוונת רווח. הדגשיה החברתיים והתרבותיים של המגמה מעניקים מיומנויות חשיבה וניתוח בעלות ערך מוסף ייחודי בתחום היעוץ הארגוני, זאת לצד פיתוח מיומנויות יישומיות הניזונות ממגוון צורות החשיבה והעשייה הייעוצית.    

צוות הוראה מעולה

הקורסים במגמה מועברים על-ידי חוקרות וחוקרים ואנשי מקצוע שהם בעלי ניסיון רב-שנים ומחזיקים בהצלחה מוכחת. מטרת הלימודים במגמה  להקנות לסטודנטיות ולסטודנטים לא רק מודלים וכלים קיימים "מן המוכן", אלא גם את היכולת ללמוד ולנתח תופעות ארגוניות וניהוליות באופן עצמאי, כבסיס לפיתוח תובנות וכלים שיתאימו למציאות ארגונית משתנה ודינאמית.

חוויית לימודים משמעותית

חוויית הלימודים במגמה היא חוויה מעשירה ומשמעותית, הן ברמה המקצועית והן ברמה האישית. היא מאפשרת לרכוש ניסיון מעשי, להתפתח ולפתח יכולות אבחנה וניתוח ארגוני, לגבש זהות מקצועית ולבסס תחושת מסוגלות ייעוצית.

דרישות הלימודים במגמה

הלימודים במגמה נמשכים שנה וחצי, שלושה סמסטרים בלבד! ימי הלימוד מרוכזים ביום רביעי בין השעות 19:30-14:00 וביום שישי בין השעות  13:30-08:00 (למעט קורסי השלמה לאלה הנדרשים לכך). הלימודים היברידיים בשנת הלימודים הראשונה: ימי רביעי בקמפוס, ימי שישי בזום.

הלימודים במגמה משלבים הוראה אקדמית עם הכשרה מעשית. הלימודים הם במסלול ללא תזה (מסלול ב'). במהלך הלימודים יש לצבור 18 שעות שנתיות (36 נקודות זכות) הכוללות קורסים תאורטיים, קורסים מתודולוגיים, סדנאות פרקטיות, סמינרים וקורסי בחירה בתחום, כדלקמן:

קורס תאורטי מחלקתי

תאוריות סוציולוגיות או אנתרופולוגיה ומודעות (1 ש"ש)

קורסים מתודולוגים

המעבדה האיכותנית (2 ש"ש)

יישום כלים סטטיסטיים (2 ש"ש)

קורסים במגמה

תיאוריה ופרקטיקה בארגונים (1 ש"ש)

אשנב לפיתוח ארגוני (1 ש"ש)

פרקטיקום (3 ש"ש)

סמינר (2 ש"ש)

יעוץ אישי (2 ש"ש)

קורסי מיקוד

היצע קורסים מתחלף (4 ש״ש)

לאחר סיום הלימודים ניתן להגיש מועמדות למסלול להשלמת תזה- לצפייה בדרישות הקבלה למסלול להשלמת תזה.

 לצפייה בידיעון המלא לשנת תשפ"ה

דגשים לגבי תכנית הלמודים:

א.  התוכנית בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, במגמה ליעוץ ארגוני, מועברת בשני סמסטרים (סמסטר א' וסמסטר ב') בשנה הראשונה ובסמסטר א' בשנה השנייה. התוכנית מובנית ואין אפשרות לפרוש אותה לתקופה מעל שנה וחצי.

ב. למי שחוייבו בלימודי השלמה – יש לסיים אותם עד סוף סמסטר א' בממוצע של 76 לפחות.

דוגמאות לקורסים הניתנים במגמה:

שימו לב: הרשימה מדגימה קורסים הניתנים במגמה ואינה תואמת את תכנית הלימודים לשנה ספציפית.

פרקטיקום בארגונים

הקורס עוסק באסטרטגיות המרכזיות בשדה הפיתוח הארגוני במטרה להקנות לסטודנטיות ולסטודנטים כלים להתערבות ייעוצית בארגונים. הקורס מתקיים כסדנה מעשית המעניקה הדרכה בביצוע אבחון והתערבות ארגוניים הלכה למעשה. בנוסף לשעות ההוראה בכיתה, הקורס מחייב נוכחות של מספר שעות בכל שבוע בארגון הלקוח להתנסות מעשית. איתור ארגון הלקוח הוא באחריות הסטודנטים. 

תרבות ארגונית

הסמינר מקנה הכרות מעמיקה עם משמעות התרבות בארגונים. במסגרת זו, הסמינר בוחן את גלגוליו של המושג "תרבות ארגונית" בתיאוריה ארגונית, וכן עוסק בתקוות הניהוליות שנקשרו בו. במטרה לאפשר לסטודנטיות ולסטודנטים  להעריך את תרומתו של המושג להעמקת הידע על אודות מורכבותם החברתית של ארגונים, מוקדש חלק מן הסמינר לדיון במחקרי תרבות אתנוגרפיים הנוגעים להיבטים שונים של חיי היומיום בארגון.

ייעוץ אישי: תיאוריה ופרקטיקה 

הקורס שם במוקד את המפגש הייעוצי האישי (מפגש "אחד על אחד"), בקונטקסט של הייעוץ הארגוני, המערכתי. בקורס נערוך היכרות עם התיאוריה והפרקטיקה של הייעוץ האישי, נפתח הבנה של הדינאמיקה המאפיינת את המפגש הייעוצי האישי, ונרכוש מיומנויות ניהול מפגש בעל ערך ומשמעות. פגישות אישיות מהוות את המסגרת השכיחה ביותר להתרחשות של פעולה ייעוצית. היכולת לנהל מפגש בין אישי אפקטיבי ומצמיח היא אחד היסודות החשובים ביותר בעבודת היועץ. מפגשים אישיים מתבצעים עם מזמיני עבודה, עם נועצים, עם יועצים אחרים, עם עובדים בארגון, במסגרת תהליכי אבחון והתערבות. הקורס יכלול היכרות עם מסגרות תיאורטיות רלבנטיות שונות, והתמקדות בפיתוח מיומנויות. לצד הלמידה התיאורטית, יינתן משקל ללמידה התנסותית. הקורס שם דגש מרכזי על יצירת קשר ובניית יחסי אמון עם נועצים ועל הקניית נקודת מבט על הארגון כמערכת חברתית. 

אשנב לפיתוח ארגוני

מטרתו של הקורס היא להכיר לסטודנטיות ולסטודנטים את ההתפתחות ההיסטורית-מושגית של שדה הפיתוח הארגוני. ראשיתו של הקורס בהמשגותיו הבראשיתיות המערכתיות של קורט לוין, האב המייסד של השדה. המשכו של הקורס בחדירה של הפרספקטיבה הפסיכולוגית לשדה הפיתוח הארגוני והשפעותיה עליו. הקורס נחתם בדיון בגישות הדיאלוגיות הדומיננטיות בימים אלו. 

מידע למועמדים

המחלקה שוקלת מועמדות של מי שסיימו תואר ראשון עם ציון ממוצע של 80 לפחות. מספר המקומות במגמה מוגבל. הקבלה היא על בסיס תחרותי והשגת ציון המינימום אינה מבטיחה קבלה. תינתן עדיפות לבוגרי תואר ראשון במדעי החברה. ההחלטה הסופית על קבלת מועמד ללימודי התואר השני הינה בסמכות הוועדה לתואר שני.

הרשמה

ההרשמה ללימודי המגמה ליעוץ ארגוני נעשית באופן מקוון דרך אתר האוניברסיטה לבית הספר ללימודים מתקדמים. מומלץ להיות בקשר עם המחלקה בנושא.

במקביל להרשמה באתר האוניברסיטה, יש להעביר את המסמכים הבאים ישירות במייל למזכירות המגמה ליעוץ ארגוני  

  1. שאלון למועמד/ת
     
  2. קורות חיים (Curriculum Vita)

לצערנו, לא נוכל לדון בבקשות לימודים שיחסרו אפילו אחד מהמסמכים לעיל.
 

מסמכים מקוריים לוועדה לתואר שני-

במידה ובמהלך הרישום המקוון הועבר אישור הזכאות וגיליון הציונים עם חותמת אלקטרונית של מוסד הלימודים, זה נחשב כמסמך מקורי. אחרת חובה להציג את מסמכי המקור (אישור זכאות / תעודה וגיליון ציונים) לוועדה לתואר שני וזאת עד לסוף סמסטר א' של השנה הראשונה ללימודים. לצורך כך יש להגיע עם מסמכי המקור לאחד מהמשרדים הבאים: לוועדה לתואר שני, למוקד שמע  או  למזכירות המחלקה  - שימו לב להקפיד להגיע בשעות הקבלה בלבד.

הוועדה לתואר שני 

מרכז שירות וגיוס (מש"ו)

מזכירות המחלקה 

 

פרטים ליצירת קשר

המגמה ליעוץ ארגוני

המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה

אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן 5290002

בניין 213, חדר 421

טלפון: 03-5318093   פקס:03-7384037

Org.Consult@biu.ac.il