מרים מג'אדלה
התחלתי את המסע האישי והמקצועי שלי באוניברסיטת בר אילן בגיל 20 בשנת 2014, במסלול משולב לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותקשורת. לפני שבחרתי מקצוע זה נרשמתי למסלול לימודי הרנטגנאות, אך החלטתי שאני רוצה לשנות כיוון ולחקור יותר את החברה, את האנושות והתרבויות המגוונות, כי זה מה שעניין אותי בסופו של יום ובזה רציתי לעסוק.
כבר במהלך הלימודים התחלתי להתבונן ולהבין על עצמי, על חשיבות חיי החברה, הקבוצות, החיים המשותפים, ההבדלים בין התרבויות השונות, וכבר אז התחלתי לחקור לעומק את החברה הערבית, את המקור ממנו באתי והחברה אליה אני שייכת. במהלך התואר חקרתי סוגיות שונות בחברה הערבית ומדינות ערב וכתבתי עבודות וסמינריונים שונים על החברה הערבית בשוק העבודה הישראלי, סופיזם באסלאם, השוואה בדפוסי השיח בין יהודים לערבים ברשתות החברתיות, הסדרה "פאודה", שידור תכנית הריאליטי “The Voice” במדינות ערב ועוד.
מאז סיום התואר אני עוסקת בשילוב אוכלוסיות מגוונות בתעשיית ההייטק בדגש על החברה הערבית, ואני חוקרת את החסמים והפערים הקיימים בקרב מועמדים מהחברה הערבית בשוק העבודה ובתעשיית ההייטק. כמו כן, אני עוסקת בגיוס טכנולוגי, ליווי והכוון תעסוקתי. בשנתיים האחרונות אני עובדת בעמותת תפוח כמלווה תעסוקתית, מנחת קבוצות ואחראית על החברה הערבית, אני מנחה סדנאות בנושא גיוון תעסוקתי, סדנאות תעסוקה, והכנה לעולם העבודה ומתן כלים פרקטיים לחיפוש עבודה בעידן הדיגיטל. אני חיה ונושמת קבוצות.
בעמותת תפוח אני אחראית על תחום התעסוקה בתכנית ס'לה לתעסוקה בחברה הבדואית. המשמעות של המלה ס'לה בעברית היא קשר. בין היתר אני אחראית על הקשר בין מעסיקים וחברות למחפשי עבודה ומסייעת לאנשים מהחברה הבדואית להשתלב במקצועות טכנולוגיים. כמו כן, אני אחראית על ליווי מועמדים שונים מהחברה הערבית בתכניות הטכנולוגיות המתקדמות של העמותה.
התואר והלימודים במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בבר אילן הם חלק בלתי נפרד ממי שאני היום. כבר במהלך התואר הבנתי כמה מעניין אותי נושא החברה, כמה אני רוצה לעסוק ולהתמקד בחברה הערבית, בגיוון, ובהכללה. מבחינתי התואר היה הצעד הראשון והקריטי ביותר עבורי. התואר הוא נקודה מאוד משמעותית לקריירה שלי וכן העניק לי כלים והבנה ממש עמוקה לחשיבות התרבויות והחברות, ובכלל האנושות.
תאריך עדכון אחרון : 20/12/2020