התכנית לייעוץ ארגוני

להרשמה

פרופ' ברוך שמעוני מייסד התכנית והעומד בראשה

יעוץ ארגוני

המציאות הארגונית המורכבת והמתפתחת בקצב מהיר בישראל הפכה את חקר הארגונים ובתוכו את מקצוע הייעוץ הארגוני לתחומים מבוקשים מאוד. ארגונים המצויים בתחרות מתמדת ובמאבקי הישרדות (מול תביעות שוק גוברות ומול מתחרים בארץ ובעולם) פונים ליועצים ארגוניים על-מנת לסייע בידם לשפר את יכולותיהם ולהגביר את איכות ביצועיהם.

על רקע זה הוחלט במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן לפתח תכנית לימודים לתואר שני ללא תזה בסוציולוגיה ובאנתרופולוגיה עם התמחות בייעוץ ארגוני. תכנית הלימודים מיועדת להרחיב ולהעמיק את ידיעותיהם של התלמידים ואת הבנתם בתחומים השונים של הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה ולקדם את התפתחותם התיאורטית והמתודולוגית. במסגרת זו, התכנית שמה דגש על תרומותיהן של הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה להעמקת ההבנה של התהליכים החברתיים והתרבותיים המאפיינים הן את החיים בתוך ארגונים, הן את הסביבה הגלובלית ורבת-הפנים שבה ארגונים פועלים, והן את שוק העבודה וההקשרים הפרופסיונלים השונים המבנים חוויות עבודה וקריירות. על סמך הכשרה זו, התכנית מעניקה לתלמידים הבנה מופשטת ותיאורטית, ויחד עם זאת מעשית, של שוק העבודה ושל ארגונים מורכבים ומשום כך את היכולת לייעץ למגוון רחב של ארגונים: ארגוני היי-טק ((hi-tech, ארגוני לוי-טק (low-tech), ארגונים ציבוריים וארגונים הפועלים ללא כוונות רווח.

התכנית משלבת קורסים תיאורטיים ברמה גבוהה מתחום הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה לצד לימודי ארגון, סדנאות וקורסים יישומיים בייעוץ ארגוני. אלו מועברים על-ידי חוקרים ואנשי מקצוע מהמחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה ומחוצה לה שהם בעלי ניסיון רב-שנים ומחזיקים בהצלחה מוכחת. אנו במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה מאמינים שקורסים כמו תיאוריות סוציולוגיות, ניתוח סוציולוגי של החברה הישראלית או מחקר איכותני יהפכו את בוגרי התוכנית שיעסקו בייעוץ ארגוני לבעלי השכלה רחבה והשקפה מתוחכמת על החברה ועל שוק העבודה. קורסים כמו התנהגות ארגונית, משאבי אנוש, אבחון ופיתוח ארגוני, ניהול אסטרטגי, ייעוץ אישי והנחיית קבוצות, יקנו לתלמידים לא רק מודלים וכלים קיימים "מן המוכן", אלא גם את היכולת ללמוד ולנתח תופעות ארגוניות וניהוליות באופן עצמאי, כבסיס לפיתוח תובנות וכלים שיתאימו למציאות ארגונית משתנה ודינאמית.

מטרתה של התוכנית היא להעניק לתלמידים תשתית תיאורטית ואינטלקטואלית בתחומים השונים של הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה, לצד כלים יישומיים בייעוץ ארגוני ובמגוון רחב של תפקידים הקשורים בארגונים, כמו ניהול, הדרכה, הנחיית קבוצות וניהול משאבי אנוש

הרשמה

הדרך הטובה ביותר להירשם לתכנית היא דרך אתר האוניברסיטה (אתר ההרשמה). אפשר להירשם גם דרך ערכת ההרשמה אותה ניתן לרכוש בחנויות אקדמון. ההרשמה היא ללימודי מ.א. במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה במסלול ב' (ללא תזה). בסעיף מגמה בטופס ההרשמה יש לבחור את המגמה סוציולוגיה סוציולוגיה ארגונית התכנית לייעוץ ארגוני מסלול 64-508.

לתשומת הלב- הפרטים המפורסמים באתר נכונים לשנת תש"פ. יתכנו שינויים ועדכונים בשנות הלימודים הבאות לרבות בגובה שכר הלימוד/ בתוכנית הלימודים

פרטים ליצירת קשר

אי-מייל: org.consult@biu.ac.il