פרופ' אילנה סילבר

שעות קבלה
בתאום מראש בדואר אלקטרוני
    ביוגרפיה

פרופ' סילבר עוסקת בעיקר בתאוריה סוציולוגית ובסוציולוגיה של הנתינה הפילנתרופיה (נדבנות), כאשר היא ניגשת לתחומים אלה מתוך גישה פרשנתית תרבותית ועיניין בניתוח היסטורי השוואתי.

מחקריה כעת מתמקדים בפילנתרופיה (נדבנות) של עיליתות בישראל ובעולם, ובחקר דפוסים שונים ומשתנים של צדקה  ופילנתרופיה בהקשרים חברתיים שונים בעבר ובהווה.

לפרופ' סילבר תואר ראשון בסוציולוגיה ופסיכולוגיה ותואר שני ושלישי בסוציולוגיה מהאוניברסיטה העברית. ביקרה כעמית אורח באוניברסיטאות הרווארד, פרינסטון וייל; הינה עמית פקולטה של המרכז לסוציולוגיה תרבותית בייל , עמית מחקר במרכז לנדיבות גלובאלית ושותפה לתנועה האנטי תועלתנית במדעי החברה.

עבודותיה מכוונות לקידום המפגש והדו שיח בין תחומים שונים של מדעי האדם (ובעיקר בין היסטוריה,סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, וחקר הדתות), ובין גישות תאורטיות שונות באופן כללי ובנוגע לתאוריות של נתינה בפרט. זרמים תאורטיים שהיא כתבה עליהם ומפגישה ברוח זו כוללים: התאוריה של הפרקטיקה של בורדיה, הסוציולוגיה הפרגמטית של הביקורת של בולטנסקי וטוונו, הסוציולוגיה השואתית של הערכה של למונט, הסוציולוגיה התרבותית של אלכסנדר, הסוציולוגיה ההשואתית של ציויליזציות של אייזנשטדט, הסוציולוגיה השואתי ההיסטורית של וובר, תאורית המתנה של מוס, ופרדיגמת המתנה של קייה.

היא גם עסקה וממשיכה לעסוק במחקר אמפירי בנוגע לנדבנות של עליתות בישראל, בחקר המגזר השלישי בישראל והינחתה מספר עבודות דוקטוראט שבחנו הבטים שונים של שדה הפילנתרופיה בישראל.

תחומי מחקר
    • תאוריה סוציולוגית