דר' מיכל פגיס

משרד:
שעות קבלה:

ביוגרפיה

מיכל פגיס הצטרפה לסגל הבכיר במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר אילן ב-2013. היא סיימה דוקטורט באוניברסיטת שיקגו והייתה עמיתת מרטין בובר באוניברסיטה העברית. תחומי ההתמחות שלה כוללים מיקרו-סוציולוגיה, סוציולוגיה של התרבות וסוציולוגיה של הדת. היא חוקרת את הפופולריות של טכניקות של שינוי ושיפור עצמי בתרבות העכשווית, והקשר בין רוחניות לעולם הפסיכולוגיה המערבית. בין מחקריה, אתנוגרפיה של תרגול מדיטציית ויאפסאנה, אתנוגרפיה של האימון לחיים (קואצ'ינג), מחקר איכותני של מלווים רוחניים בבתי חולים בישראל, מחקר על מיתוג עצמי (self-branding), ומחקר על הכניסה של פסיכולוגיה פופולרית לתוך החברה החרדית אשר זכה לאחרונה במענק מהקרן הלאומית למדעים (יחד עם ניסים לאון). ספרה החדש,  “Inward: Vipassana meditation and the Embodiment of the Self” עומד לצאת לאור בהוצאת אוניברסיטת שיקגו.

מחקר

תחומי מחקר:
  • פסיכולוגיה חברתית של העצמי
  • אינטרקציה סימבולית
  • סוציולוגיה של הדת והתרבות
  • תאוריות חברתיות
  • פסיכולוגיה חברתית של אימון (קואצ'ינג)
  • פסיכולוגיה פופולרית בחברה החרדית
  • חיבורים בין השיח הפסיכולוגי ורוחניות

קורות חיים

קורות חיים:

פרסומים

BOOKS

Pagis, Michal. (2019). Inward: Vipassana Meditation and the Embodiment of the Self. University of Chicago Press.

ARTICLES in REFEREED JOURNALS

Pagis, Michal, Wendy Cadge and Orly Tal (2018) “Translating Spirituality: Universalism and Particularism in the Diffusion of Spiritual Care from the United States to Israel” Sociological Forum.

Pagis, Michal and Galit Ailon (2017) “The Paradoxes of Self-branding: An Analysis of Consultants’ Professional Webpages” Work and Occupations

Pagis, Michal, Orly Tal and Wendy Cadge (2017) “What do Non-Clergy Spiritual Care Providers Contribute to End of Life Care in Israel? A Qualitative Study” Journal of Religion and Health 56:614-622.

Pagis, Michal. (2016) “Fashioning Futures: Life-Coaching and the Paradox of Self-made Identities.” Sociological Forum 31 (4), 1083-1103 [2017 second place, Louis Guttman Best Article Prize, awarded by the Israeli Sociological Society]

Pagis, Michal. (2015). “Evoking Equanimity: Silent Interaction Rituals in Vipassana Meditation Retreats.” Qualitative Sociology 38:37-56

Pagis, Michal and Galia Sabar. (2014). “Enhancing the Spirit of Entrepreneurship: African Labor Migrant Returning from Israel.” Migration Studies 3:260-80

Pagis, Michal. (2010) “From Abstract Concepts to Experiential Knowledge: Embodying Enlightenment in a Meditation Center.” Qualitative Sociology 33 469-489

Pagis, Michal. (2010) “Producing Intersubjectivity in Silence: An Ethnography of Meditation Practices.” Ethnography 11: 309-328

Pagis, Michal. (2009) “Embodied Self-Reflexivity.” Social Psychology Quarterly 72: 265-283. (Reprint in shorter version: SPQ Snaps, September 2009).

CHAPTERS in BOOKS

Pagis, Michal (forthcoming) “The Sociology of Meditation.” Oxford Handbook of Meditation. Oxford Press

Pagis, Michal, Orly Tal and Wendy Cadge (2017). "“Re-enchanting the End of Life: Spiritual Care in Israel” In Current Perspectives on Death in Israel. Edited by Haim Hazan and Shai Lavie. Tel Aviv: Hakibutz Hameuad (In Hebrew)

Pagis, Michal (2016). "Integrating Positive Psychology into the Workplace: The Case of Life Coaching in Israel." In Beyond the Clinic edited by Jose Brunner and Galia Plotkin. Tel Aviv: Resling. (In Hebrew).

Pagis, Michal, (2015). “Can the Body Forget? The Deliberate Erosion of Embodied Memories.” In Forgetting edited by David Shulman. Jerusalem: Magnes

Pagis, Michal. (2013) “Religious Self-constitution: A Relational Perspective.” In Religion on the Edge, Edited by Peggy Levitt, Courtney Bender, David Shields and Wendy Cage. Oxford: Oxford University Press.

קורסים

פסיכולוגיה חברתית תואר ראשון

קורס מתקדם בפסיכולוגיה חברתית תואר שני

סמינר בסוציולוגיה של העצמי