ד"ר שלמה גוזמן-כרמלי

שעות קבלה
בתיאום מראש בדואר אלקטרוני
ביוגרפיה

ד"ר שלמה גוזמן כרמלי הוא מרצה במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. את לימודי התואר השלישי סיים ב-2015 באוניברסיטת בר אילן. תחומי העניין וההתמחות שלו הם טקסט וחברה, אתנוגרפיה של קהילות יהודיות, אנתרופולוגיה של ידע ואוריינות, אנתרופולוגיה וסוציולוגיה של הדת ושל היהדות, אנתרופולוגיה של מחקר רפואי, קהילות מתבדלות וריפוי טקסי. הוא פרסם בנושאים אלו מאמרים שהתפרסמו בבימות מדעיות בישראל ובחו"ל. ספרו "מפגשים מסביב לטקסט, אתנוגרפיה של יהדויות" (2020), זכה במענק בהט לספר העיון המקורי הטוב לשנת 2017 ויצא לאור בהוצאת אוניברסיטת חיפה והוצאת פרדס.

תחומי מחקר
  • טקסט וחברה
  • אתנוגרפיה של קהילות יהודיות
  • אנתרופולוגיה של ידע ולמידה
  • אנתרופולוגיה וסוציולוגיה של הדת ושל היהדות
  • אנתרופולוגיה של מחקר רפואי
  • קהילות מתבדלות
  • ריפוי טקסי
קורסים
  • דתיות במבט אתנוגרפי
  • שיטות מחקר איכותניות
  • שיטות מחקר איכותניות לתלמידי התואר השני
  • מבוא לאנתרופולוגיה
  • סוגיות בחקר התרבות
  • סוגיות נבחרות בחברה הישראלית
  • קהילות וקבוצות מתבדלות

פרסומים

Books (as author)

Guzmen-Carmeli, Shlomo. 2020. Encounters around the Text, Ethnography of Judaisms. Haifa: Pardes and Haifa University Press (Hebrew).

·       Winner of the Bahat Grant for outstanding academic manuscripts for 2017.

·       Winner of the Goldberg Grant for Culture and Literature. Jewish National Fund, 2018.

Books (as editor)

Rubin, Nisan and Guzmen-Carmeli, Shlomo (Eds.). (Forthcoming).  The Power of Words: Anthropological Studies in Jewish Textuality. Haifa: Carmel Press (Hebrew).

Chapters in Books

Rachel Werczberger and Shlomo Guzmen-Carmeli. 2020. "Judaism, Rituals and Practices" in Newberg, Andrew, David Yaden, Yukun Zhao and Kaiping Peng (Eds.). Religion, Spirituality and Health: A Social Scientific Approach, Vol. 5: Rituals and Practices in World Religions: A Cross-Cultural Classification. New York: Springer Academic Press.

Guzmen-Carmeli, Shlomo. (Forthcoming). "The Text between Preservation and Change" in Haim Hazan, Rachel Sharabi, and Inbal Sikurel (eds.) Between Times. Tel Aviv: Hakibbutz Hameuchad.

Cooper, Samuel and Guzmen-Carmeli, Shlomo. (Forthcoming). “Anthropological Perspective on the Biblical story of Joseph” in Haim Hazan, Rachel Sharabi, and Inbal Sikurel (eds.) Between Times. Tel Aviv: Hakibbutz Hameuchad (Hebrew).

Articles in refereed journals

Guzmen-Carmeli, Shlomo. 2013. "With God's Help, the Holy Land Will Tremble: Street Demonstrations by the Ultra-Orthodox as Cultural Performance.” Democratic Culture, 15: 31-59. (Hebrew)

Sharabi, Asaf and Guzmen-Carmeli, Shlomo. 2013. "The Teshuva Bargain: Healing Ritual Performances at Rabbi Amnon Yitzchak's Rallies." Journal of Ritual Studies 27 (2): 97-110.

Guzmen-Carmeli, Shlomo and Sharabi, Asaf. 2014. "The Holy Contract: The Social Contract of the Toldos Aharon Hasidic Dynasty.” Social Compass 61 (3): 290-309.

Guzmen-Carmeli, Shlomo and Rubin, Nisan. 2014. "’Tikkun' (Divine Repair) and Healing in a Kabbalistic Yeshiva: Using Sacred Texts as Instrumental Devices." Contemporary Jewry 34 (3): 217-241.

Guzmen-Carmeli, Shlomo and Sharabi, Asaf. 2019. "Textual Healing, Tailor Made Kabbalistic Therapeutics" Anthropology & Medicine 26(2), 244-258.

Cooper, Samuel and Guzmen-Carmeli, Shlomo. 2020. The Structure of Change: A Structural Interpretation of the Biblical Story of Joseph. Religions11(1), 8.

Guzmen-Carmeli, Shlomo. 2020. Eating the Bubbe: Culinary encounters between secular and haredi jews in Bnei Brak. Food and Foodways28(2), 69-90.

Guzmen-Carmeli, Shlomo. Forthcoming. “"Not just a Rabbi's Blessing," Deep Healing in a Traditional Kabbalistic Yeshiva. Studies in Judaism, Humanities and the Social Sciences Journal (Hebrew).

Reviews of Books in periodicals

Jackie Feldman’s “A Jewish Guide in the Holy Land: How Christian Pilgrims Made Me Israeli,” Bloomington: University of Indiana Press. 2018. Megamot 52(2): 306-309 (Hebrew).